[O2T] Stuki w zawieszeniu przy większej prędkości

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • podol111
    Classic
    • 2013
    • 21

Witam!
    Tak jak w temacie mam problem z ciągle rozładowywującym się akumulatorem<pada regularnie co 2 tygodnie>.
    Akumulator jest nowy i napewno jest dobry,własnie wrócił z gwarancji-wysłałem go do sprawdzenia,poniewaz wpierw moje podejrzenia na niego padly.
    Jeśli zarygluję auto na pilocie i odepne minusową kleme,wepne pomiedzy bolec z akumulatora a kleme amperomierz,jest katalogowy pobór-0.02a
    Natomiast jesliu auto jest otwarte i otworze obojętnie jakie drzwi pobór prądu wzrasta do 1.35a,natomiast po zamknięciu spada do 0.01.
    Inaczej ma się sprawa z klapą bagażnika jeśli ją otworze napięcie jest rzędu 1.95 natomiast po zamknięciu klapy spada do 0.20a .
    Myślę,iż jest to przyczyna rozładowywania akumulatora.
    Potrzebuję i proszę o porade forumowiczów czy to zamek w klapie czy może jakiś przekażnik,ewentualnie gdzie szukac
    Dodam iż mikroprzełącznik w klapie działa i światło w bagażniku działa prawidłowo.
    Zauwazyłem,zeby zbic to napiecie po zamknieciu klapy ktore nie chce spasc do zera wystarczy ze otworze i zamkne ktorekolwiek drzwi.
    Z góry dziękuje za pomoc.
    Pozdrawiam
    podol111
  • mar979
    Ambiente
    • 2011
    • 187

Witam kolegów

Moja Tourka ma już ponad 2 lata (niedawno się skończyła gwarancja), ogólnie wszystko jest
    ok. Od jakiegoś czasu zauważyłem że w przedziale prędkości powyżej 120km/h do 140km/h
    wyczuwam w pedale gazu pod nogą i słyszę drgania czy nawet lekkie stuki - w rytm obracania
    się kół (im szybciej jadę tym szybciej stuka) i co ważne również na idealnie płaskiej drodze, które całkowicie mijają przy
    zwolnieniu poniżej 120 lub przy zwiększeniu powyżej 140. Dodatkowo w kierownicy też wtedy
    trochę stuka. W ASO już 2 razy mi to sprawdzali i wszystko w zawieszeniu ok - myślałem
    najpierw że to koła się "rozważyły" i boksują, jednak jestem po zmianie na zimowe i ponownym
    ich wyważeniu, a powyższe objawy ani trochę się nie zmieniły.
    Dodatkowo zauważyłem że jak wjeżdżam na krawężnik to słychać stuknięcie w prawym
    przednim kole pod wpływem uderzenia. Tak samo jak zjeżdżam z krawężnika to też takie
    luźne stuknięcie słychać. Takie podobne stuknięcia i wyczuwane w kierownicy słychać jeszcze
    przy jeździe na starszym bruku. Myślę że to wszystko nie jest ok bo wcześniej takich
    objawów nie było. Auta od początku nie zarzynam, ma 20tys przebiegu i jeżdżę normalnie, dlatego nie wiem skąd
    te objawy jak w ośmioletnim samochodzie.
    Moja Octa:

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=54561

Komentarz

Pracuję...